Dierplaag bestrijding

Ongewenste diersoorten en organismen vormen vaak een regelrechte bedreiging. In veel gevallen bezorgen ze overlast, bedreigen de gezondheid, bederven producten en veroorzaken ernstige schade aan zowel gebouwen als materialen.

Een onwelkome bijkomstigheid is dat de diertjes zich ook nog eens razendsnel kunnen voortplanten. Een muizenpaar bijvoorbeeld kan in 1 jaar tijd voor 2000 nakomelingen zorgen!

Het is daarom van belang om insecten en plaagdieren op een professionele manier te weren, aan te pakken en te bestrijden. Dit begint met het leefmilieu van het insect of het plaagdier te veranderen door nestelgelegenheid en voedselbronnen op te ruimen. 

Vervolgens kan op een adequate manier de situatie zo worden ingericht dat de bestrijdingsdeskundige van DPB Flevoland de situatie in een korte tijd onder controle heeft.

Soorten insecten en plaagdieren

Insecten

Insecten dragen diverse ziektes bij zich, zoals salmonella, dysenterie, gastro-enteritis en tyfus. En de uitwerpselen kunnen eczeem, astma en allergische reacties veroorzaken.

Knaagdieren

Knaagdieren, zoals muizen en ratten, kunnen bestreden worden met lokaas, klemmen of kooien. Grote populaties ratten kunnen met toestemming ook afgeschoten worden.

Marters

De marter is een beschermde inheemse diersoort. Wel is het toegestaan om hinder- of schadetoebrengende dieren, zoals boom- en steenmarters, te weren.


Mollen

Mollen zijn een plaag door de schade die ze aanrichten aan tuinen, grasland en bouwland. Molshopen en molritten ontsieren gazons en bloembedden.


Vleermuizen

Alle in Nederland voorkomende vleermuissoorten zijn beschermde diersoorten. Wel is het toegestaan om vleermuizen te weren.

Vogels

Vervuiling, verstopping, geluidsoverlast, verspreiding van ziekten en ook financiĆ«le schade zijn veelal de gevolgen van vogeloverlast. 

Dierplaagbestrijding DPB Flevoland 

Dierplaagbestrijding DPB Flevoland is al ruim 20 jaar actief in het bestrijden van insecten en plaagdieren, het weren van vogels en het verduurzamen van hout. 

DPB Flevoland is hiervoor gecertificeerd en staat garant voor een duurzame en milieu verantwoorde oplossing van uw probleem. Ook is DPB Flevoland bevoegd om ratten in de provincie Flevoland te  bestrijden met een persluchtwapen.

Vakkundig & gecertificeerd

  • HACCP-gecertificeerd
  • VCA-gecertificeerd
  • Vakbekwaamheids-gediplomeerd
  • Gelicenceerd mollen- en woelrattenbestrijder
  • Ontheffing Fauna Beheer Flevoland voor rattenbestrijding met persluchtwapen

Info & 
bereikbaarheid 

DPB Flevoland
Ondernemingsweg 10
8251 KW  Dronten
KVK 70231524
0321-311838 / 06-23007760
[email protected]
contactformulier