Weren van boom- en steenmarters

Boom- en steenmarters zijn in de loop van de jaren  minder schuw geworden en nestelen zich steeds vaker in- en om woningen. Je vindt ze bijvoorbeeld op zolders, onder daken, in schuurtjes, in de tuin en zelfs onder de motorkap van auto's.

Ze richten daar grote schade aan. Steenmarters zijn namelijk dol op draden, bekabeling en ander loshangend materiaal. Ze gaan ook rustig met glas- of steenwol aan de haal, al is het maar om mee te spelen. Naast een spoor van vernieling laten ze na enige tijd door hun uitwerpselen ook een enorme stank na.

Het advies is daarom dan ook om bij de eerste signalering van een boom- of steenmarter direct actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen.

Neem direct actie

Boom- en steenmarters zorgen voor erge overlast, logisch dat je daar meteen vanaf wilt. Echter is de marter een beschermde diersoort, dus zijn de mogelijkheden beperkt. Bestrijden met schoonmaakmiddelen of met nare geuren of geluiden, wat je veelal op internet leest, werkt niet. De marter heeft zichzelf inmiddels zo goed aangepast dat ze hier niet meer door worden afgeschrikt. 

Signaleer je een boom- of steenmarter in- of om het huis, neem dan direct contact met ons op voor een professionele en doeltreffende bestrijding van dit schadelijke dier.

Ongedierte bestrijden

Ongedierte bezorgt veelal overlast, bedreigt de gezondheid, bederft producten en veroorzaakt schade aan zowel gebouwen als materialen. DPB Flevoland staat garant voor een vakkundig, verantwoordt en doeltreffende aanpak.

Insecten en plaagdieren

Het is belangrijk te weten wat voor soort insect of plaagdier de overlast bezorgd, waar het zich bevindt en waarom het zich daar bevindt. Vragen waar u misschien niet direct antwoord op weet. Neem daarom contact op met DPB Flevoland.

Houtworm en boktor

Naast de bestrijding van insecten en plaagdieren is DPB Flevoland ook gespecialiseerd in het bestrijden van houtworm en boktor ter bescherming van uw houtwerk.

Weren van vogels

Vervuiling, verstopping, geluidsoverlast, verspreiding van ziekten en ook financiƫle schade zijn veelal de gevolgen van vogeloverlast. DPB Flevoland heeft voor deze problematiek een effectieve en diervriendelijke oplossing!

Dierplaagbestrijding DPB Flevoland 

Dierplaagbestrijding DPB Flevoland is al ruim 20 jaar actief in het bestrijden van insecten en plaagdieren, het weren van vogels en het verduurzamen van hout. 

DPB Flevoland is hiervoor gecertificeerd en staat garant voor een duurzame en milieu verantwoorde oplossing van uw probleem. Ook is DPB Flevoland bevoegd om ratten in de provincie Flevoland te  bestrijden met een persluchtwapen.

Vakkundig & gecertificeerd

  • HACCP-gecertificeerd
  • VCA-gecertificeerd
  • Vakbekwaamheids-gediplomeerd
  • Gelicenceerd mollen- en woelrattenbestrijder
  • Ontheffing Fauna Beheer Flevoland voor rattenbestrijding met persluchtwapen

Info & 
bereikbaarheid 

DPB Flevoland
Ondernemingsweg 10
8251 KW  Dronten
KVK 70231524
0321-311838 / 06-23007760
[email protected]
contactformulier