Bestrijden van knaagdieren

Het is belangrijk te weten wat voor soort knaagdier de overlast bezorgd, waar het zich bevindt en waarom het zich daar bevindt. 

DPB Flevoland is vakkundig en werkt verantwoordt en doeltreffend om de plaag te doen verdwijnen en uw probleem snel op te lossen. Na een inspectie, die door ons gratis en vrijblijvend zal worden uit gevoerd, zal er in overleg met u een goed onderbouwd bestrijdingsplan worden gemaakt inclusief een logboekadministratie. 

Voor de bestrijding van ratten in de provincie Flevoland is DPB Flevoland bevoegd om ratten te  bestrijden met een persluchtwapen.

Knaagdieren

Knaagdieren bezorgen overlast, bedreigen de gezondheid, bederven producten en veroorzaken schade aan zowel gebouwen als materialen. DPB Flevoland staat garant voor een vakkundig, verantwoordt en doeltreffende aanpak.

Muizen

Muizen kunnen bestreden worden met lokaas die in uw gemeente geen resistentie kent. De bestrijdingsdeskundige van DPB Flevoland brengt dit middel in via lokdoosjes, waardoor de popolatie in haar geheel bestreden wordt. De totale actie kent 3 wekelijkse behandelingen (1x per week). Tijdens de behandelingen worden de lokazen uitgezet en ververst. Er zijn geen voorzorgsmaatregelen nodig bij een muizenbestrijding.

Ratten

Ratten kunnen, net als bij muizen, bestreden worden met lokaas die in uw gemeente geen resistentie kent. De bestrijdingsdeskundige van DPB Flevoland brengt dit middel in d.m.v. voerkisten, waardoor de populatie in haar geheel bestreden wordt. De totale actie kent 3 wekelijkse behandelingen (1x per week). Tijdens de behandelingen worden de lokazen uitgezet en ververst. Naast lokaas kunnen ook ratten worden gevangen met behulp van klemmen en kooien.

Maar in het geval van overlast door grote populaties kan dit niet voldoende zijn. Om die reden is het nu ook toegestaan om ratten met een persluchtwapen af te schieten, mits hiervoor ontheffing is verleend door Fauna Beheer en toestemming van de grondeigenaar. DPB Flevoland heeft ontheffing om ratten in de provincie Flevoland te mogen bestrijden met een persluchtwapen. Ook is DPB Flevoland in het bezit van een benodigd draagverlof voor het wapen.

Om een rat effectief te doden en onnodig dierenleed te voorkomen, gebruikt DPB Flevoland kogeltjes van 5,5 mm of groter en een kracht van minimaal 24 joule. Daarmee wordt de rat direct dodelijk getroffen en onnodig dierenleed voorkomen.

Marters

Boom- en steenmarters zijn in de loop van de jaren  minder schuw geworden en nestelen zich steeds vaker in- en om woningen. Je vindt ze bijvoorbeeld op zolders, onder daken, in schuurtjes, in de tuin en zelfs onder de motorkap van auto's. Signaleer je een boom- of steenmarter in- of om het huis, neem dan direct contact met ons op voor een professionele en doeltreffende bestrijding van dit schadelijke dier.

Dierplaagbestrijding DPB Flevoland 

Dierplaagbestrijding DPB Flevoland is al ruim 20 jaar actief in het bestrijden van insecten en plaagdieren, het weren van vogels en het verduurzamen van hout. 

DPB Flevoland is hiervoor gecertificeerd en staat garant voor een duurzame en milieu verantwoorde oplossing van uw probleem. Ook is DPB Flevoland bevoegd om ratten in de provincie Flevoland te  bestrijden met een persluchtwapen.

Vakkundig & gecertificeerd

  • HACCP-gecertificeerd
  • VCA-gecertificeerd
  • Vakbekwaamheids-gediplomeerd
  • Gelicenceerd mollen- en woelrattenbestrijder
  • Ontheffing Fauna Beheer Flevoland voor rattenbestrijding met persluchtwapen

Info & 
bereikbaarheid 

DPB Flevoland
Ondernemingsweg 10
8251 KW  Dronten
KVK 70231524
0321-311838 / 06-23007760
[email protected]
contactformulier