Vogels weren

Overlast van vogels, is voor velen een bron van ergernis. Naast hun aanwezigheid in en op objecten zorgen duiven en andere vogels doorgaans niet alleen voor vervuiling, verstopping, geluidsoverlast, ongedierte of verspreiding van ziekten, maar ook voor financiële schade.

DPB Flevoland is voor deze problematiek uw oplossing! Zo hebben wij voor vrijwel elk probleem een veelal diervriendelijke en effectieve aanpak. 

Afhankelijk van het te beschermen object zijn er verschillende systemen voor het weren van vogels beschikbaar.

Bijvoorbeeld door speciale weringstrips toe te passen bij o.a. dakgoten onder dakpannen, kieren en naden rond objecten. Tevens kunnen er metalen draden gespannen worden op de dak-, gevel- en/of balkonranden. Deze stangdraden worden vast gemonteerd op kunststof voetjes, welke op hun beurt vastgekit of gemonteerd worden. Deze elementen worden onderling verbonden waaraan op het uiteinde een transformator aangesloten wordt. Deze geeft een puls af van zwakstroom, welk vergelijkbaar is met die van schrikdraad. Als voorzorgsmaatregel dienen de te behandelen oppervlakken gereinigd te zijn van vuil.

Andere systemen voor het weren van vogels zijn:

 • Netten
 • Draad / pinnen systemen
 • Stalen spiralen
 • Stroomimpuls kabels
 • Geluidssystemen
 • Wegvangen d.m.v. kooien 

Ongedierte bestrijden

Ongedierte bezorgt veelal overlast, bedreigt de gezondheid, bederft producten en veroorzaakt schade aan zowel gebouwen als materialen. DPB Flevoland staat garant voor een vakkundig, verantwoordt en doeltreffende aanpak.

Insecten en plaagdieren

Het is belangrijk te weten wat voor soort insect of plaagdier de overlast bezorgd, waar het zich bevindt en waarom het zich daar bevindt. Vragen waar u misschien niet direct antwoord op weet. Neem daarom contact op met DPB Flevoland.

Houtworm en boktor

Naast de bestrijding van insecten en plaagdieren is DPB Flevoland ook gespecialiseerd in het bestrijden van houtworm en boktor ter bescherming van uw houtwerk.

Weren van vogels

Vervuiling, verstopping, geluidsoverlast, verspreiding van ziekten en ook financiële schade zijn veelal de gevolgen van vogeloverlast. DPB Flevoland heeft voor deze problematiek een effectieve en diervriendelijke oplossing!

Dierplaagbestrijding DPB Flevoland 

Dierplaagbestrijding DPB Flevoland is al ruim 20 jaar actief in het bestrijden van insecten en plaagdieren, het weren van vogels en het verduurzamen van hout. 

DPB Flevoland is hiervoor gecertificeerd en staat garant voor een duurzame en milieu verantwoorde oplossing van uw probleem. Ook is DPB Flevoland bevoegd om ratten in de provincie Flevoland te  bestrijden met een persluchtwapen.

Vakkundig & gecertificeerd

 • HACCP-gecertificeerd
 • VCA-gecertificeerd
 • Vakbekwaamheids-gediplomeerd
 • Gelicenceerd mollen- en woelrattenbestrijder
 • Ontheffing Fauna Beheer Flevoland voor rattenbestrijding met persluchtwapen

Info & 
bereikbaarheid 

DPB Flevoland
Ondernemingsweg 10
8251 KW  Dronten
KVK 70231524
0321-311838 / 06-23007760
[email protected]
contactformulier